AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Search the Community

Showing results for tags 'smoke'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Members
    • New Members Introductions
    • Forum Terms and Conditions / Buy & Sell Rules
  • Toyota Models
    • 86 Club
    • Aurion / TRD Aurion Club
    • Avalon Club
    • Camry Club
    • Celica Club
    • Toyota C-HR Club
    • Corolla / Corolla Sportivo Club
    • Hilux Club
    • MR2 Club
    • Prius Club
    • Rukus Club
    • Supra Club
    • Starlet / Sera / Paseo Club
    • Tarago Club
    • Toyota 4X4 / Kluger / RAV4 Club
    • Toyota Commercial
    • Yaris / Echo Club
    • Classic Toyota
    • Other Toyota Models
    • Fortuner Club
  • General
    • General Toyota & Other Car Discussions
    • Club Lounge
    • Members Rides
    • Lights, Camera......Action
    • Toyota / TRD Rally
    • Spotted - Been seen or seen others?
  • Sydney Rolla Club
    • Sydney Rolla Club
  • Traders Area
    • Sponsor The Club
  • Buyer and Sellers Corner
    • eBay Finds
    • Buy & Sell - Parts and Accessories
    • Toyota's For Sale
  • Workshops and Maintenance
    • Audio/Video/Electronics
    • Detailing - Show & Shine
    • Inside and Out
    • Suspension & Brakes
    • Wheels & Tyres
    • Workshop Submissions
    • Toyota Guides Support Topics
  • Misc
    • Site Suggestions
    • Upcoming Club Meets & Events
    • Previous/Past Club Meets & Events
    • Club News & Announcements

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Toyota General Guides
  • Toyota Aurion Guides
  • Toyota Avalon Guides
  • Toyota Camry Guides
  • Toyota Celica Guides
  • Toyota C-HR Guides
  • Toyota Corolla Guides
  • Toyota Fortuner Guides
  • Toyota Hilux Guides
  • Toyota Kluger Guides
  • Toyota LandCruiser Guides
  • Toyota MR2 Guides
  • Toyota Prado Guides
  • Toyota Prius Guides
  • Toyota Rav4 Guides
  • Toyota Rukus Guides
  • Toyota Supra Guides
  • Toyota Starlet / Sera / Paseo Guides
  • Toyota Tarago
  • Toyota Yaris / Echo Guides
  • Toyota 86 Guides
  • Classic Toyota Guides

Found 2 results

  1. I have a 2009 Toyota aurion that I was late on the 75000km service. It was serviced at 80000kms. I took it to ultra tune for its 90,000km on time and they changed the spark plugs and said there was a lot of sludge in the engine. They said they flushed it and put 5w/30 oil in it. The engine light came on and when I accelerate hard it blows a huge cloud of white smoke- so much so cars driving behind me slow down/ stop. Also after a long drive (150+ kms) when I stop for 10 mins for a break then start the car back up and take off again it blows a huge cloud of white smoke for 30 seconds.The engine light keeps coming on and I took it back to ultra tune and they just reset the fault. After the 3rd time of taking it back they said the piston/oil rings are warn and quoted roughly $8k to repair. After speaking to another mechanic I flushed the engine and changed the oil filter and put in 6.1 litres of 15w/40. I drove the car to Melbourne and the car used 2 litres of oil (in 800kms). I took it Toyota Melbourne and they checked over the car and said the fault was that the air bleed control valve wire had broken and they repaired it. They said that would of been causing the smoke.( did not want to elaborate on how). The fault lights didn't come back on on the drive back from Melbourne but when I accelerate from 100km to 110km to over take it was still blowing huge amounts of smoke. And when going up a hill and accelerating it would do the same. Not sure what to do at this stage as Toyota said the car is running fine and ultra tune say it is rooted. Is there anything I can check myself? Already spent $1500 on this problem and haven't got any where!
  2. Hi all, new here!, just trying to find the correct method to correct my annoying problem. I have a 1998 sr5 dual cab 4x4 with a 5l non turbo in it. everything has been maintained to the the highest standard, although recently it has started to puff black smoke when under load in 2nd and 3rd gear.Not all that much but enough to have me paranoid. I know these motors are quite dirty and i should allow for alittle smoke now and then under heavy conditions, but under acceleration with an empty tub, it seems to blow smoke. Its just hit 300,000 its just had a fresh aircleaner and fuel filter at service. I have used some injector cleaner as a quick solution , but it hasn't done the job. I'm expecting either injectors or fuel pump to be on there way out. Just wondering if there has been anybody else with similar issuses and whats the best way about resolving it. Any information regarding this topic would be greatly appreciated Cheers Sam