AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


artxty

help please on my car radio PZQ60-00525

85 posts in this topic

hi all,

i have a pzq60-00525 and installed it on my yaris.

it says "Program loading is necessary Please insert SD card"

i did search the internet and says if the battery isnt connected for a long time it will reset itself or something like that,

I dont have a copy of the file for the sd card, does anyone have a clue?

thank you.

nd7v5k.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hello,



I have similar case, did you manage to sort this out?



I'm in East Africa, Tanzania, i have a bought 2013 Rav4 from Dubai, UAE it seems the car is from Australia, has Radio Installed similar to your model above but the model number is not 100184 it is 100191.




it says "Program loading is necessary Please insert SD card"



Also i have one guy told me it will need password after inserting sd card. Please advice.




Thanking you in advance.


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

i went to a toyota dealer, and told them i lost the sd card and want to order part number pzq60-00540

cost me A$51.65 and took about 3 days to arrive.

please see attached picture.

Yaris Radio PZQ60-00525PA / 00526PA / 00527PA / 00524PA

http://au.toyotaownersclub.com/forums/gallery/image/5512-yaris-radio-pzq60-00525pa-00526pa-00527pa-00524pa/

hope this helps.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you buddy for a reply, would like to ask what was the cost of the sd card you ordered? Also after you insert on the unit, was there a password to enter or it loads the program and everything is back as normal?

Please advice?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi,

it's your blessed day today as I'm home and was able to look at the sd card, its only 4 small files on the sd card.

I formatted my spare normal blue kingston 2gb sd card as Fat32 and copied the 4 files and it worked.

EB.DAT

MM.DAT

RG.DAT

SS.DAT

total size 27.7 MB (29,106,368 bytes)

send me your email.

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Sir,

My email kizi57@yahoo.co.uk

Or you can upload to Dropbox or any other cloud account!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newbie, what great timing, I just bought a yaris from Pickles auction and the radio is not working, It looks the similar to yours but i don't think it has GPS? Could you please explain how you ordered the SD card, did you phone someone or do it on the internet or in person at the dealer? I went to a dealer and they wanted to charge over $200 to sort this out. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Newbie is not the name of the person. Newbie is the forum ranking of the person.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for pointing this out Trent. So the question should have been directed to Alvin. Alvin, would you please be able to advise if you need to go into a dealer or is there a number to call? I looked on the Toyota websites and can't find anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Saul, is your unit same as mine pictured on the top of the post?

I ordered the sd card from the toyota dealer.

or send me your email and i can send you the files and you can do it yourself.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks Alvin. The model is not the same but very similar. If you could please send the files to saul12chavez@yahoo.com I will see how I go. Much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear All,

Please find my model number & serial number of the unit.

Please advice where to start.

Rgds

BARRY

post-37501-0-40509800-1422863115_thumb.j

post-37501-0-35435500-1422863118_thumb.j

post-37501-0-31928600-1422863121_thumb.j

post-37501-0-69254800-1422863123_thumb.j

post-37501-0-70241700-1422863125_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

I have the same problem as above with error message "Program Loading Is Necessary Please Insert SD Card"

Car is RAV4 2012, The Radio is a NON Sat Nav model.

The SD CARD Part is: PZQ60-00540

Does anyone have the 4 Files on the SD Card, that could be emailed to me??

Cheers, Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Alvin

I have the same problem as above with error message "Program Loading Is Necessary Please Insert SD Card"

Car is Highlander 2012, The Radio is a NON Sat Nav model.

The SD CARD Part is: PZQ60-00540

Does anyone have the 4 Files on the SD Card, that could be emailed to me??

Cheers, Craig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Alvin

I have the same problem as above with error message "Program Loading Is Necessary Please Insert SD Card"

Car is Highlander 2012, The Radio is a NON Sat Nav model.

The SD CARD Part is: PZQ60-00540

Does anyone have the 4 Files on the SD Card, that could be emailed to me??

Cheers, Craig

Hi Craig,

whats your email?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys,

Thank god i'm not alone with this problem haha.

I was stupid enough to format the sd card without backing up the 4 files, AND disconnect the car battery.

Now the double din won't run at all and keeps popping up the famous "Program Loading Is Necessary Please Insert SD Card".

The SD card model number is :PZQ60-00540

The radio is a non sav model, 100184 if im not wrong.

and it's for a 2013/2014 corolla hatch

my email address is jonathanng0626@gmail.com

if anyone could please email the 4 files to me, greatly appreciated :clap:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have one of these headunits coming today, could anyone help me out with the 4 files please, I'd like to have them on standby for when i do the actuall install if possible.

Email is djlingard@hotmail.com

Cheers guys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys,

My wife's car has the same problem. 2 days ago she was driving back from work and suddenly the radio displayed this message "loading files necessary". I tried to google the problem and I found this forum.

Could anyone send these files to us?

Abarzan22@gmail.com

Thanks guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

can some one pls send those files to me as well.

toyota yaris 12

does it ask for password if so where to find the password from....last 3 digit of vin!

maxmpakt@gmail.com

maxmpakt@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a reminder, don't post any links or content that is copyright by Toyota on these forums. If this occurs, the posts will be removed.

What you do behind the scenes however, is your own business.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey artery, I recently had the same problem my battery went dead and my unit said the same thing. I have looked high and low for these files after I deleted my backup off my Mac. Would you be able to send me the the files via email. That would be greatly appreciated.

Regards

Jamie

Jamie.hurst33@hotmail.co.uk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mates,

I have the same problem as above with error message "Program Loading Is Necessary Please Insert SD Card"
Car is Tarago 2014, The Radio is a NON Sat Nav model.
The SD CARD Part is: PZQ60-00525
My Email: tonychen198112@gmail.com

Thank you very much all~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Similar Content

    • By Eclipse
      Hi guys,. Just looking for some advice. We have got our eye on a 02,100 series, 4spd auto, 1hdfte. One owner 180000klms. Very stock just been used to tow a van around. If we were to purchase it we would like to replace the standard cd/tape deck. What is the best option? I only need it to play the iPod and radio and maybe a reversing camera.  I would like to fit a 3" exhaust and pyro, boost and water temp gauges.  Are the any aftermarket pods to house these?Is there anything else that needs to be considered it has full service history and all receipts from new. I don't think the injector lines have been replaced as per recommendations. Everything else looks spot on. Any feedback and advice would be great.
      cheers Aaron 
       
       
    • By lo_aus
      Has anyone experienced this ?
      A few days ago, the radio/multifunction display on my 2014 Prius V started behaving weirdly all day. While I was driving and listening to the radio, it suddenly went off and the multifunction display screen went blank. A few seconds later it came back on, the radio came on then both went off again.  It kept doing this repeatedly.
      I tried to turn it off using the radio power button and could not turn it off. None of the other control buttons worked, the steering wheel remote buttons didn't work either. The only way it would turn off was when the engine was powered off.
      The next morning I turned on the engine and the radio came on as normal.  It worked normally for a few minutes and then started misbehaving as the previous day. I engaged reverse to back out of the garage and the rear camera did not display on the MFD screen as it should. The radio just kept turning off and on indefinitely until I powered off the engine.  Throughout the day, occasionally it would work normally just for a few minutes.
      I took a couple of videos showing this.  They can be viewed at these youtube links.
      Behaviour with only the Accessory power on: https://youtu.be/K8WMiaTrfO4
      Behaviour with engine power on: https://youtu.be/1806tnHdhQE
      Later on in the evening when it behaved normally, I quickly turned off the radio using the radio power button.  The next day, after powering it on again, everything was normal again, as though nothing had happened! Since then everything has been normal.
    • By LindaGol
      Hi all

      I'm new here - I have posted this is in the Kluger section and thought I'd post here as well (please let me know if this is ok).
      I have searched through but can't seem to find a thread for this issue - please point me to one if there is one, thanks.

      I have a 2008 Kluger Grande and the control knobs have come off the unit - the ones that control the radio volume, on/off, tuning, etc.
      Mine is not the only one that had this issue - I test drove a couple of others and they had the same thing as well as seeing others since.

      I have taken the car back to the dealer several times and they ordered in new knobs and found that they could not fit them as they don't have the bit inside the knob to attach them to the unit.

      They have said that they need to replace the whole head unit because there is no way to repair or to attach the new knobs. They said that they will look for the exact same unit for me (which suits me as I'd like to keep it as original as possible).

      Anyone have a solution to this other than replacing the unit?
      Cheers, LA

    • By LindaGol
      Hi All
      I have searched through but can't seem to find a thread for this issue - please point me to one if there is one, thanks.

      I have a 2008 Kluger Grande and the control knobs have come off the unit - the ones that control the radio volume, on/off, tuning, etc.
      Mine is not the only one that had this issue - I test drove a couple of others and they had the same thing as well as seeing others since.

      I have taken the car back to the dealer several times and they ordered in new knobs and found that they could not fit them as they don't have the bit inside the knob to attach them to the unit.

      They have said that they need to replace the whole head unit because there is no repair or way to attached the new knobs. They said that they will look for the exact same unit for me (which suits me as I'd like to keep it as original as possible).

      Anyone have a solution to this other than replacing the unit?
      Cheers, LA

    • By Mr Lee
      Hi All,
      Am still looking at options for replacing the Grande factory GPS with a more current model. The Maps are way out of date and the technology is too old. Mostly I need A2DP Bluetooth music.
      This one seems to be the best http://goo.gl/5gN5qI
      without having to change the hazard switch.
      Just edging on whether to take the plunge...
      Btw. its also Android OS so that's a plus ( similar on ebay are the $600+ mark)
      Thoughts...?
      Cheers
      M

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.