TRD KING

Turning car on problem

Recommended Posts

Hi all,

I own a trd aurion, lately i have had a problem with turning on the car. When i press the start button it turns the engine but takes about 3 seconds to ignite. This only happens when the car is cold.

Can you please share your thoughts as to what it is.

Thanks all

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 seconds is hardly a "long" time to crank before firing, especially when the car is cold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiro,

Its not normal. It last 5 seconds sometimes. It just doest feel right and it recently started happening

Share this post


Link to post
Share on other sites

Battery could be on its way out or the alternator might not be charging it (more likely to be a battery issue though)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had this issue too except sometimes when the engine is warm it still happens.

It was happening when I bought it with 35,000k's on the clock, changed the battery at 50,000k's > no change.

I am told I am due for new spark plugs now (at 90,000k's), so we will see if that helps. I am not optimistic since the spark plugs should have been fine when I bought the car.

Any other possibilities.... starter motor???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...