Jump to content


Clicking noise coming from turbo - 2006 Hilux Dual Cab


Recommended Posts

Hi there,

The turbo in my hilux makes a loud clicking noise when the ignition is switched 'on'. It's not noticeable once the engine has been started. I was wondering if anybody else has encountered this issue, and if its something that needs to be fixed? Besides this, the car runs perfectly!

My thoughts on initial inspection are that there could be an intermittent signal coming from one of the exhaust sensors maybe?

Any help would be appreciated.

Thanks

Link to post
Share on other sites

Hi, somebody answered my question for me on another blog. They said the following:

"It's normal - the variable vane solenoid checks itself and its movement range with engine off but ignition on".

Look into this type of solenoid and it will explain everything. But basically, it's normal.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Toyota Owners Club AU © 2020 | This Website has no association with Toyota (AU) or Toyota Motor Corporation. | Cookies | Privacy Policy | Terms & Conditions

×
×
  • Create New...