Jump to content


Car won’t accelerate


Blindsniper213
 Share

Recommended Posts

I drove my 2002 Toyota echo on 5 gear at about 85 to 90 miles for a long distance then I notice a burn smell and when I got of the highway I try changing g gears but nothing would happen, the car accelerates very slowly without changing gears. Did I burn my clutch? Or I might having transmission problems?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Blindsniper213 said:

I notice a burn smell and when I got of the highway I try changing g gears but nothing would happen, the car accelerates very slowly without changing gears.

Starting point would be to identify where the burning smell is coming from. Check brake pads or an oil leak onto the exhaust.

You mentioned about changing gears. Without more detail, I would be thinking about when the transmission oil was last changed and to check the oil level on both the transmission and the engine.

How old are the spark plugs; check condition of spark plugs and whether they should be replaced.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Toyota Owners Club AU © 2020 | This Website has no association with Toyota (AU) or Toyota Motor Corporation. | Cookies | Privacy Policy | Terms & Conditions

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership