Jump to content

Auto Locking Hub Problems


HighOCTANE_HSV
 Share

Recommended Posts

Hey all, new guy here

I'm new to owning a Hilux and a 4x4, and I'm having an issue with my truck. The auto-locking hubs won't engage. I've done a bit of a diagnosis and found that the button on the high/low range selector works, the relay works and I've pulled the electrical connector out of the front of the steering rack/transfer case area and when I push the tip in of the connecter (pretending to lock the hubs together) the light in the dash will indicate that the 4x4 system is engaged. So the problem area is in and around the vacuum diaphragm itself. Has anybody had any experience with repairing these parts or would be able to help me out? Everything in the transfer case is all good too. If you need more info or some photos I can post them.

My model is a 1998 Hilux 4x4 SR5 LN167R

Thanks guys

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Toyota Owners Club AU © 2020 | This Website has no association with Toyota (AU) or Toyota Motor Corporation. | Cookies | Privacy Policy | Terms & Conditions

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership