jimkhana420

Regular Member
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jimkhana420

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Toyota Model
    98 hilux 4x4
  • Toyota Year
    1998
  • Location
    Tasmania
  • Annual Mileage
    0 to 5000

Contact Methods

  • First Name
    James

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I have pulled timing cover off and checked that all timings marks are lined up. Could pump possibly be 180 out or anything or do they only do 1 rotation
  2. Hi everyone. I have a 98 4x4 3.0 diesel (5l) hilux. Engine was a low on compression and had a heap of oil leaks so I have recently gave it a basic freshen up. I replaced rings, bearings, gave it a light hone, full gasket kit, full timing belt kit, diesel pump front seal, glow plugs, valve regrind and head planed. Engine was reassembled correctly and to proper specs everything is correctly timed all marks line up dead on. Engine turns over fine now has plenty of compression turns over freely without any odd noises or anything out of the ordinary. Have also bled the system, is glowing up properly, is getting fuel into injectors. My knowledge with diesels is somewhat limited as this is my only one I've had although I have plenty of experience with petrol engines and have reassembled those before with no problems. Everything's plugged in, all lines are on properly, its all timed properly all marks line up, its glowing up getting fuel but will not go. I sprayed a little bit of aerostart into it today and it sounded like it wanted to go but other than that just winds over. Just wanting to know anything else I can check or other potential issues something I may have done wrong or something I don't know before I have to send it to the mechanics as patience and time are running low. Any help or advice would be much appreciated.