Search the Community

Showing results for tags 'cvt'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Members
    • New Members Introductions
    • Forum Terms and Conditions / Buy & Sell Rules
  • Toyota Models
    • 86 Club
    • Aurion / TRD Aurion Club
    • Avalon Club
    • Camry Club
    • Celica Club
    • C-HR Club
    • Corolla / Corolla Sportivo Club
    • Hilux Club
    • MR2 Club
    • Prius Club
    • Rukus Club
    • Supra Club
    • Starlet / Sera / Paseo Club
    • Tarago Club
    • Toyota 4X4 / Kluger / RAV4 Club
    • Toyota Commercial
    • Yaris / Echo Club
    • Classic Toyota
    • Other Toyota Models
    • Fortuner Club
  • General
    • General Toyota & Other Car Discussions
    • Club Lounge
    • Members Rides
    • Lights, Camera......Action
    • Toyota / TRD Rally
    • Spotted - Been seen or seen others?
  • Traders Area
    • Sponsor The Club
  • Buyer and Sellers Corner
    • eBay Finds
    • Buy & Sell - Parts and Accessories
    • Toyota's For Sale
  • Workshops and Maintenance
    • Audio/Video/Electronics
    • Detailing - Show & Shine
    • Inside and Out
    • Suspension & Brakes
    • Wheels & Tyres
    • Workshop Submissions
    • Toyota Guides Support Topics
    • Tools & Equipment
  • Misc
    • Site Suggestions
    • Upcoming Club Meets & Events
    • Previous/Past Club Meets & Events
    • Club News & Announcements

Categories

  • Toyota General Guides
  • Toyota Aurion Guides
  • Toyota Avalon Guides
  • Toyota Camry Guides
  • Toyota Celica Guides
  • Toyota C-HR Guides
  • Toyota Corolla Guides
  • Toyota Fortuner Guides
  • Toyota Hilux Guides
  • Toyota Kluger Guides
  • Toyota LandCruiser Guides
  • Toyota MR2 Guides
  • Toyota Prado Guides
  • Toyota Prius Guides
  • Toyota Rav4 Guides
  • Toyota Rukus Guides
  • Toyota Supra Guides
  • Toyota Starlet / Sera / Paseo Guides
  • Toyota Tarago
  • Toyota Yaris / Echo Guides
  • Toyota 86 Guides
  • Classic Toyota Guides

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


First Name


Last Name


Toyota Model


Postcode Region


Location

Found 2 results

  1. Hi I have a 2016 ZRE182R Corolla Hatch CVT Auto. I have an issue that is doing my head in but not sure if it is just me or if it is normal. Firstly I've never had a CVT auto before so I realise they are a different to a normal auto. Secondly I'm a bit of a conservative driver so I don't drive it like I stole it. The problem is that I've noticed there is a distinct vibration which seems to be from the front of the car. It seems to occur mostly when the rpm's are in the low range of between 1000-1300 rpm. It is not overly bad it is more like a drone noise sort of like the sound of deep base tone that you get from your stereo (if that makes sense?). In fact as I usually have my car stereo on I thought the noise was coming from my speakers at first but it's not. If I tap on the accelerator pedal to give it a few more rpms it goes away but as soon as the revs lower to around 1000 or just above the droning/vibration continues. Even at around 100km/h at just over 2000 rpm I can hear it. The car has 18,000km on the clock. Now that I am noticing it more it is becoming more annoying and I've even considered trading it in for a manual. Although the good points I have noted with the car is I'm getting 5.8L per 100km which is outstanding. Anyway not having owned a CVT before I am wondering if this is normal or could it even be another problem not related to the CVT? If it is not normal of course I would be worried that it might develop in to something major and costly down the track and would rather get it sorted sooner rather than later. Thanks in advance guys and girls :)
  2. Corolla 2013 asc sport Not in sport mode In drive engine refuses to respond to throttle input usually after turning corner And usually cold weather and mostly wet weather Putting car in neutral the throttle responds Put back in drive not in sport mode Still no response for 30 seconds Some time engine will rev to 6700 But not progression of gears And no power from engine Seems to be throttle by wire problem Also when hard acceleration in wet conditions pulling into moving traffic I can feel traction control activate and same problem occurs giving zero throttle response from the pedal. Note: Dangerous when joining traffic flow Any ideas ???