Jump to content


starting problem


Surfmurf1kz
 Share

Recommended Posts

:help: ****Righto, so a month ago I was waterlogged for 4 hours before a mate could get to us to

winch the poor girl out. (kept it running) bubbling as the water level was about ankle

height in cab.

+current issue, not starting obviously when I try turn key.

-starter relay is receiving power..(also clicking/engaging when tested relay separately)

-starter motor(replacement) also receives signal..

-immobilizer is working fine..

-park/neutral inhibitor has power to it..

=Firstly I replaced 4wd module and ABS module (both corroded :blush:) __also stuck in 4wd at time.

-starter motor, and alternator (gummed up with swamp crap) --replaced

-She started and I babied her to my place, 20km away from mates house. (in 4wd)

-motor sluggish (solved after replacing fuel water separator) lota h2o..

-also dropped all fluids prior to moving smurf to my place, and replaced as u would.

=we blew the vac lines whilst unattached, that fixed part the stuck in 4wd problem the module solved the rest.

*two plugs driver side, that run from the rear had bad water damage with green corrosion evident. Replaced these plugs.

****NOW**** the entire time after the water incident the reverse lights/buzzer were continuously on, when ever batt was connected..... a friend started helping, took cluster out and pulled buzzer off. (annoying) not passing the blame, but he pulled apart the PCM, he also took the ECM out to inspect both for corrosion.

==buzzing has stopped with it plugged back home. although now, it wont start. not even turn over. or kick out starter pinion. unless I bridge the start relay.

sorry for the novel, but any suggestions/ideas/third views/insults :whistling: Would be MOST appreciated!

Thanks all.

post-36586-0-16192700-1411530082_thumb.j

post-36586-0-26597000-1411530139_thumb.j

post-36586-0-58327300-1411530249_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

Toyota Owners Club AU © 2020 | This Website has no association with Toyota (AU) or Toyota Motor Corporation. | Cookies | Privacy Policy | Terms & Conditions

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership