Jump to content

High rev at start up


minostyle

Recommended Posts

Hi all!

I'm a newbie here.

I just bought 2010 Camry Hybrid and wondering if anyone knows if it is normal for Hybrid Camry.

When I start the engine (cold start) the fuel economy guage going up to 30L/100km.

and I can feel that the petrol engine works quite hard.

The engine works for few minutes from start and never be able to go on EV only mode by the time.

After few minutes from start, the engine stops and I can drive EV only mode in lower speed.

The engine stops after a minute or two from the engine temperature guage becomes normal.

Is this normal symptom to warm up the car or should I go to the dealer and ask to fix?

Edited by minostyle
Link to comment
Share on other sites


  • 5 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Join The Club

    Join the Toyota Owners Club and be part of the Community. It's FREE!

  • Latest Postings

    1. 1

      Aftermarket Air Intake

    2. 1

      Head Unit with Apple CarPlay

    3. 0

      RZN169 Poor fuel economy and low/rough idle at cold start up

    4. 0

      Any RA 60 owners?

    5. 0

      Bluetooth stopped working

    6. 0

      Purchasing 2014 Prado GXL - Requesting Inputs

    7. 3

      3rd Gen (XU50) Kluger new aftermarket radio install

    8. 1
    9. 2

      Removing low beam bulb 2014 Camry

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership