Jump to content

Starlet blows AM2 fuse - distributor problem


NigelW

Recommended Posts

I have a 1997 Starlet Life that keeps blowing the 15Amp AM2 fuse as soon as the ignition is switched on. 

I've discovered that if I disconnect the 2 wire plug leading into the distributor the fuse won't blow. 

As I haven't been able to source a manual / wiring diagram I'd appreciate advice as to what this is. I'd just like a bit of a hint before diving into pulling the distributor off and trying to figure it out cold. 

Extra points if you can tell me what the actual problem is and how to fix it! 

https://ibb.co/dB7gGXJ

https://ibb.co/PDrqqzW

(can't seem to be able to add image Url to the post??) 

 

Edited by NigelW
Clarification
Link to comment
Share on other sites

Hey Nigel. Sounds like you have a dead short somewhere. I doubt it's the distributor. You have a positive wire somewhere making contact with ground. It's hard to say which or where though. You'll have to inspect your wiring loom from where you disconnected that plug and see what you can find. Have you had any work done to it lately ? 

You don't need to upload URLs for pics. If you're on a PC, Simply drag and drop to the bottom of your thread and it uploads automatically. If you're using the mobile app, you just tap "add files" and it will prompt you to select from a source within your phone.

For your car issue though, these videos could help

https://www.youtube.com/watch?v=HY4i8i0IExs

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Thanks Tony but I still suspect the short lies within the distributor. The 2-wire plug I disconnected is only about 200mm long and goes directly into the distributor. Very little scope for a short I suspect. The only way to be sure of course is to pull off the distributor and test the wires back to the plug. I'll also be able to see what the wires go to. I'll just have to do it I suppose. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




  • Join The Club

    Join the Toyota Owners Club and be part of the Community. It's FREE!

  • Latest Postings

    1. 1

      Both license plate bulbs not illuminating?

    2. 1

      Both license plate bulbs not illuminating?

    3. 1

      Prado - cracked piston on diesel model at 120k?!?!?

    4. 0

      Toyota Expert need - Hilux Workmate Ute 2010 Engine/Head

    5. 0

      Navigation

    6. 0

      4lo flashing ABS,traction control, brake light stay on

    7. 1

      Android auto not working Toyota corolla ascent sport hybrid

    8. 0

      Please help Reverse Trigger wire harness for Camry Hybrid 23

    9. 10

      rear wheel arch hole covers (3rd row seats removed)

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership